Saturday, 7 April 2012

Easter dessert

It just happens that I love rhubarb and I love ginger and I have my family coming by for dinner.... I just have to serve my very personal dessert
Special thanks to http://www.sweetsugarbelle.com for her inspiring tutorials and the basic cookies recipe
Adoro il rabarbaro e lo zenzero e avendo la famiglia allargata a pranzo ho deciso di realizzare il mio personalissimo dessert pasquale. Un grazie va a http://www.sweetsugarbelle.com che mi ha insegnato come realizzare i biscottini.
For the dessert you'll need a basic custard - the one you love or a vanilla pudding, slightly cooked rhubarb, freshly grated ginger root, cottage cheese and some double cream, 2 round biscuits per serving
Per realizzarlo ci vuole della crema pasticcera o del budino alla vaniglia, del rabarbaro precedentemente cotto, zenzero fresco gratuggiato, formaggio fresco tipo Philadelphia, panna da montre e due biscottini rotondi per porzione.
First you put in your glasses the custard
Nei bicchieri facciamo uno strato di crema
Then you "seal" the cream with the first biscuit
"Sigillare" lo strato di crema con il primo biscottino
Time for the rhubarb puree - peel and cut in small pieces the stem and cook it with a knob of butter and just a small amount of brown sugar. Add the grated ginger before using the puree.
Passare alla purea di rabarbaro - pelare e tagliare a pezzetti piccoli le coste del rabarbaro. Cuocerle con un po' di burro e zucchero di canna. Unire lo zenzero prima di usare la purea.


Time to use the second biscuit and a slightly mixed cream cheese, sugar and double cream
Aggiungiamo il secondo biscotto e la crema ottenuta mescolando il formaggio, zucchero quanto basta e la panna.
enjoy
Con questo post partecipo al Linky Party by Topogina” 



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